Alumiini on yksi maailman kevyimmistä metalleista, jopa kolme kertaa kevyempi kuin rauta. Keveyden lisäksi alumiini on erittäin kestävä, joustava, korroosionkestävä, ei magneettinen ja omaa hyvän sähkönjohtavuuden. Monipuolisten ominaisuuksiensa ansiosta alumiinista voidaan valmistaa erilaisia metalliosia mm. energiateollisuudelle sekä monille muille teollisuudenaloille. Usein eri sovelluksissa saatetaan käyttää erilaisia alumiiniseoksia riippuen lopputuotteelta vaadittavista ominaisuuksista.

Vaikka alumiinilla on hyvä sähkönjohtokyky, suositaan sähkönjohtavuutta vaativissa sovelluksissa usein silti kuparia, kuparin vielä paremman sähkönjohtavuuden takia. Alumiinilla on kuitenkin käyttökohteensa sen ollessa kevyempi ja usein edullisempi materiaali kupariin verrattuna.

AA-tuotanto valmistaa alumiinista erinäisiä metalliosia kuten alumiinikiskoja.

Alumiini sähköteknisissä sovelluksissa

Alumiini on usein toissijainen valinta sähköteknisissä sovelluksissa, kuten virtakiskoissa, sähköjohdoissa ja -kaapeleissa. Alumiinia saatetaan käyttää tietyissä sovelluksissa esimerkiksi kustannusyistä. Ammattilaisemme pystyvät auttamaan oikean materiaalin valinnassa ja suosittelemaan sopivaa käyttötarkoitukseenne sopivaa materiaalia.

AA-tuotanto valmistaa erinäiset alumiiniosat ammattitaidolla

Meillä on metallialalta usean vuosikymmenen kokemus ja palveluksessa ammattitaitoinen henkilöstö. Panostamme aina uusimpaan teknologiaan ja toimiviin prosesseihin asiakkaidemme eduksi. Valmistamme räätälöiden erilaisia metalliosia mm. alumiinista eri teollisuusalojen tarpeisiin.

Palveluihimme kuuluvat mm:

 • Valmistuksen suunnittelu
 • Erilaiset puristintyöt
 • Metallien juotokset
 • Kokoonpanot
 • Piste- ja pienhitsaukset
 • Metalliosien valmistus

Kun tarvitset ammattilaista alumiiniosien valmistukseen, ota meihin yhteyttä!

Faktoja alumiinista

 1. Alumiini on kolmanneksi yleisin alkuaine maankuoressa
 2. Alumiinia on käytetty nykyisessä muodossaan kaupallisesti vasta noin 1900-luvun alusta. Noin 1880-luvulla alumiinin hinta alkoi laskea, uusien ja edullisempien valmistusmenetelmien keksimisen johdosta.
 3. Alumiinin suurin tuottajamaa on Kiina, mutta sitä tuotetaan ympäri maailman
 4. Alumiinia voidaan käytännössä kierrättää lähes ikuisesti. Kierrättämällä saavutetaan 95% energiansäästö verrattuna uuden alumiinin valmistukseen.
 5. Nykypäivänä alumiinin eri yhdisteitä tavataan erittäin laajasti erilaisissa sovelluksissa
 6. Arvioidaan että jopa 75% kaikesta valmistetusta alumiinista on yhä käytössä
 7. Alumiinin merkittävimmät ominaisuudet ovat: keveys, korkea lämmönjohtokyky, hyvä sähkönjohtavuus, korroosionkestävyys ja huomattava kestävyys painoon suhteutettuna
 8. Alumiiniseoksia valmistetaan yhdistämällä puhdasta alumiinia pieniin määriin muita metalleja. Eri alumiiniseokset eroavat toisistaan merkittävästi ja näiden väliltä valittaessa on syytä olla tietoinen eri seosten eroista.
 9. Aluminin korroosionkestävyys perustuu sen pinnalle syntyvään oksidikerrokseen. Oksidikerros syntyy alumiinin ollessa kosketuksessa hapen kanssa.
Etsitkö luotettavaa tekijää alumiiniosille?