Kupari on arvokas metalli, jolla on monia hyödyllisiä ominaisuuksia. Se on erittäin hyvä lämmön- ja sähkönjohtaja, mikä tekee siitä ihanteellisen materiaalin monenlaisiin sovelluksiin. Kupari on myös korroosionkestävä ja hyvin taottava materiaali, joka mahdollistaa monimutkaisten muotojen valmistuksen. Näitä ominaisuuksia hyödyntäen kuparista on tullut tärkeä materiaali monilla teollisuudenaloilla.

AA-tuotanto valmistaa kuparista erinäisiä metalliosia kuten kuparikiskoja.

Kupari sähköteknisissä sovelluksissa

Kupari on ensisijainen valinta sähköteknisissä sovelluksissa, kuten virtakiskoissa, sähköjohdoissa ja -kaapeleissa. Sen erinomainen sähkönjohtokyky takaa tehokkaan energian siirron ja vähentää energiahäviöitä. Lisäksi kuparista valmistetut virtakiskot, johdot ym. ovat kestäviä ja luotettavia, mikä tekee niistä ihanteellisia pitkäaikaiseen käyttöön.

AA-tuotanto valmistaa erinäiset kupariosat ammattitaidolla

Meillä on metallialalta usean vuosikymmenen kokemus ja palveluksessa ammattitaitoinen henkilöstö. Panostamme aina uusimpaan teknologiaan ja toimiviin prosesseihin asiakkaidemme eduksi. Valmistamme räätälöiden erilaisia metalliosia mm. kuparista eri teollisuusalojen tarpeisiin.

Palveluihimme kuuluvat mm:

 • Valmistuksen suunnittelu
 • Erilaiset puristintyöt
 • Metallien juotokset
 • Kokoonpanot
 • Piste- ja pienhitsaukset
 • Metalliosien valmistus

Kun tarvitset ammattilaista kupariosien valmistukseen, ota meihin yhteyttä!

Faktoja kuparista

 1. Kuparia on käytetty jo aikojen alusta. Vanhimmat kupariesineet ajoittuvat yli 8000 vuoden taakse, joten mistään uudesta aineesta ei ole kysymys. Kupari lasketaankin yhdeksi alkuperäisistä metalleista. Kuparia on käytetty ja käytetään edelleen mm. kolikoissa, aseissa, astioissa, koruissa sekä monissa muissa kohteissa.
 2. Nykypäivänä tärkein kuparinkäyttäjä on elektroniikkateollisuus.
 3. Kuparin suurin tuottaja on Chile, mutta sitä tuotetaan ympäri maailman vaihtelevia määriä. Myös Suomessa tuotetaan kuparia.
 4. Kupari on yksi ihmisille välttämättömistä hivenaineista ja sitä tavataan mm. ihmiskehossa ja elintarvikkeissa kuten vihanneksissa ja kaloissa.
 5. Noin 66% kaikesta maailman kuparista käytetään erilaisissa sähköisissä sovelluksissa kuten virtakiskoina
 6. Muita metalleja verrataan pääsääntöisesti korkean sähkönjohtavuuden osalta puhtaaseen kupariin.
 7. Muita kuparipohjaisia metalleja ovat mm. messinki ja pronssi joita saadaan sekoittamalla kupariin mm. sinkkiä tai tinaa.
 8. Kuparin maailmanmarkkinahinta määritellään metallipörsseissä kuten Lontoon LME:ssä ja New Yorkin Comexissa.
Etsitkö luotettavaa tekijää kupariosille?