Ammattitaitoinen valmistus

Suunnittelemme virtakiskojen tuotannon juuri tarpeidesi mukaisesti. Pitkälle automatisoidut virtakiskojen valmistuslinjamme ja ammattitaitoinen henkilökuntamme taipuvat joustavasti niin suuriin kuin pieniinkin virtakiskojen valmistuseriin kilpailukykyisin hinnoin.

Virtakiskojen valmistuksessa käytämme tämän hetken viimeisintä teknologiaa. Näin takaamme asiakkaillemme erittäin tarkat ja laadukkaat osat. Käytössämme ovat virtakiskojen lävistykseen ja katkaisuun suunniteltu RodFLAT kone sekä virtakiskojen taivutukseen suunniteltu RodFORM kone. Näiden lisäksi voimme viimeistellä virtakiskot RodFINE koneella. Virtakiskojen valmistukseen suunniteltujen koneiden ja yrityksellemme jo vuodesta 1959 asti kertyneen kokemuksen ansiosta voimme taata aina onnistuneet virtakiskot.

Myös pinnoitetut virtakiskot onnistuvat.

Virtakiskojen suunnittelu

Läpikäydään seuraavaksi mikä virtakisko onkaan, missä muodoissa niitä valmistetaan ja mahdollisia virtakiskon valintaan vaikuttavia tekijöitä. Näitä tietoja voidaan käyttää mm. virtakiskoja suunnitellessa. Jos et löydä vastausta kysymykseesi sivuitamme tai tarvitset mittatarkasti ja kustannustehokkaasti valmistettuja virtakiskoja niin ota yhteyttä!

Mikä on virtakisko?

Virtakisko on sähköäjohtavasta materiaalista, kuten kupari tai alumiini, valmistettu komponentti joka johtaa virtaa komponentin päästä päähän. Virtakiskoja käytetään paljon mm. sähkö- ja energiateollisuuden sovelluksissa.

Käyttökohteita voivat olla mm. jakokeskukset, erilaiset generaattorit, muuntajat ja sähkömoottorit.

Virtakiskoja voidaan valmistaa eristettyinä, pinnoitettuina, kiinteinä tai joustavina.

Mahdollista eristämistä tarvitaan, jos virtakiskoja ollaan aikeissa asentaa useita tiiviisti samaan tilaan. Näin ehkäistään virran hyppääminen virtakiskosta toiseen, eikä oikosulkua pääse syntymään.

AA-tuotannolla olemme keskittyneet erityisesti kiinteiden sekä pinnoitettujen virtakiskojen valmistukseen, kysy myös muista.

Virtakiskon muoto

Virtakiskon muoto on tyypillisesti latta jolla mahdollistetaan paras mahdollinen sähkönjohtavuus, tehokas lämmön haihtuminen sekä saadaan kustannustehokkaasti hyödynnettyä arvokas valmistusmateraali kuten kupari.

Toisinaan saatetaan käyttää myös muun muotoisia virtakiskoja, kuten kiinteitä tai onttoja pyöreitä tankoja. Jos virtakiskon muoto on jokin muu kuin latta tarkoittaa tämä usein sitä, että johdettava virtamäärä on melko alhainen.

Virtakiskon muotoon vaikuttavat mm:

  • Virtakiskon kyky jäähtyä eli haihduttaa sähkövirran aiheuttamaa lämpöä
  • Saatavilla olevan valmistusmateriaalin määrä ja lopputuotteen hinta
  • Sähkönjohtavuuden tehokkuus verrattaessa käytetyn materiaalin määrään

Virtakiskon koko ja pinta-ala

Virtakiskoissa sähkö kulkee suurimmaksi osaksi pintoja pitkin, jolloin virtakiskon pinta-ala vaikuttaa suuresti tämän suorituskykyyn.

Pohdittaessa virtakiskon kokoa on otettava huomioon mm. seuraavia asioita jotka voivat vaikuttaa virtakiskoon:

  • Kiskon maksimi lämpötilä
  • Käytetty valmistusmateriaali
  • Ympäristön lämpötila
  • Onko käytössä tasa- vai vaihtovirta
  • Tuuletuksen määrä
  • Virtakiskon pinnan säteilykerroin
  • Virtakiskojen sijainti toisiinsa nähden

Voit aina kysyä lisätietoja ja autamme mielellämme!

Etsitkö luotettavaa ja ammattitaitoista virtakiskojen valmistajaa?